PorgandihummusFoto: Hanna Odras
Kiudainerikkad toidud
4. jaanuar 2016, 09:31

Porgandihummus

Kreemjat pähklise noodiga määret on hea määrida talvehommikutel röstleivale või -saiale, saatjaks idandid või ürdid või lihtsalt värske kurk-tomat. Kui poest tahini’t ei leia, maitsesta määret kuivatatud ürtidega.

Koostisosad
500 g Porgandid
30 g Või
Sool
Must pipar
2 tl Sidrunimahl
2 spl Tahini

Valmistamine

1. Koori porgandid ja lõika 1,5 cm kuubikuteks. Kuumuta pannil võis keskmisel kuumusel, kuni tükid on kergelt pruunistunud. See toob välja porgandi pähklise maitse.

2. Vala peale nii palju keeva vett, et tükid oleksid vaevu kaetud, lisa sool ja hauta vaiksel kuumusel kaanega kaetult, kuni porgandid on täiesti pehmed ja vesi kadunud. Vajadusel lisa vahepeal sorts vett.

3. Kalla tükid kaussi ja purusta saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa tahini’t või kuivatatud ürte, nt tüümian või Vahemere segu, ja sidrunimahla.

4. Maitsesta musta pipraga ja püreesta veel kord. Hoia määret külmikus purgis. Säilib kuni nädala.