ÕunasõõrikudFoto: Katrin Press
Kiudainerikkad toidud
28. detsember 2015, 11:18

Õunasõõrikud

Koostisosad
140 g Nisujahu
0.25 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Jahvatatud muskaatpähkel
0.5 tl Kaneel
2 spl Suhkur
0.25 tl Sool
250 ml Keefir
1 tk Muna
4 tk Suur õun
Rapsiõli küpsetamiseks

Valmistamine

600g

1. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, muskaatpähkel, kaneel, suhkur ja sool. Lisa keefir ja muna ning sega ühtlaseks. Lõika õunad 3–4 ml paksusteks viiludeks ning eemalda ringikujulise lõikuriga õunaratta seest südamik.

2. Vala paksupõhjalisse potti 6–7 cm õli ja pane valmis paar juppi köögipaberit. Kuumuta õli 175–180 kraadini, kasta õunarattad ükshaaval tainasse ja pane õli sisse küpsema.

3. Välja võttes tõsta rattad natukeseks küpsetuspaberile, et üleliigne õli saaks ära nõrguda. Kui soovid, võid sõõrikud ehk pontšikud seejärel suhkru-kaneelisegu sisse kasta.