Inglikook apelsini ja rosmariinigaFoto: Britt Paju
Nädala kook
28. detsember 2015, 04:32

Inglikook apelsini ja rosmariiniga

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
8 tk Munavalge
160 g Suhkur
100 g Nisujahu
1 sorts Sidrunimahl
1 tl Värskelt riivitud apelsinikoor
1 tl Küpsetuspulber
IMMUTAMISEKS
1 dl Kohvikoor
1 spl Mesi
Apelsinikoor
4 tk Rosmariinioks
TÄIDIS
200 g Toorjuust
1 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
2 spl suhkur
PEALE
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Apelsiniviilud
Rosmariinioksake
Röstitud mandlilaastud

Valmistamine

1. Vahusta toasoojad munavalged, lisa pool suhkrukogusest ja vahusta veel u 5 minutit, kuni mass on tugev ja ühtlane. Sega kokku ülejäänud koostisained ja lisa need ettevaatlikult segades munavalgemassi hulka.

2. Vala segu 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 30–40 minutit, kuni kook on kergelt jumekas ja keskosasse pistetud tikk jääb puhtaks. Kummuta valmis kook koos vormiga küpsetusrestile tagurpidi ja lase u 1,5 tundi jahtuda. See takistab koogil jahtudes kokku kukkumast.

3. Immutusvedeliku valmistamiseks kuumuta koor, sega hulka mesi, apelsinikoor ja rosmariin. Jahuta.

4. Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkruga, vahusta koor ja sega need omavahel.

5. Jahtunud kook eralda ettevaatlikult vormist ja lõika kolmeks kihiks ehk kettaks. Vooderda küpsetusvorm toidukilega ja immuta põhja, tõstes sellele supilusikaga vedelikku ja täidist. Seejärel uuesti koogikiht, immutamine, täidis. Kata kook pealt kilega ja jäta ööks kuni paariks päevaks külmkappi.

6. Serveerimisel kata kook suhkruga vahustatud koorega ning kaunista apelsiniviilude ja rosmariiniokstega. Peale puista röstitud mandleid.