Vanillipuding granaatõunagaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
21. detsember 2015, 05:44

Vanillipuding granaatõunaga

Lahe ja mahe, magus ja hapu – see puding mahub kõhtu ka pärast kopsakamat praadi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 3–4 tundi külmkapis

Koostisosad
KOMPOTT
2 spl Suhkur
2 tl Maisitärklis
2 dl Granaatõunaseemned
1.5 dl Granaatõunamahl
1 spl Sidrunimahl
VANILLIPUDING
2 dl Piim
1.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Vanillikaun
3 tk Munakollane
0.75 dl Suhkur
1.5 spl Maisitärklis
1 spl Või
KAUNISTUSEKS
1 dl Granaatõunaseemned
6 tk Mündioks

Valmistamine

1. Sega kastrulis 2 sl suhkrut 2 tl maisitärklisega. Lisa granaatõunaseemned ja -mahl ning sidrunimahl. Sega, kuumuta keemiseni, keeda keskmisel kuumusel siirupiseks, u 5 min. Tõsta väiksesse kaussi, jahuta.

2. Sega kastrulis piim ja rõõsk koor, kraabi hulka vanilliseemned. Kuumuta keskmisel kuumusel aurustumiseni, tõsta tulelt, lase 5 min kaane all seista.

3. Vahepael vahusta munakollased, suhkur ja maisitärklis. Kuumuta piima-kooresegu uuesti, kuni hakkab aurama. Klopi 1/3 vedelikust muna hulka. Vala kastrulisse tagasi ja kuumuta pidevalt kloppides, kuni pakseneb, 2-3 minutit. Võta tulelt ja klopi hulka või.

4. Jaga puding 6 pokaali, tõsta peale kompott. Kata toidukilega, pane vähemalt 3–4 tunniks külmkappi. Serveerimisel kaunista granaatõunaseemnetega.