Linnuliha retseptid

Kanasalat mandariinide ja jõhvikatega 

Pille Enden, 21. detsember 2015, 04:45
Kanasalat mandariinide ja jõhvikategaFoto: Jaan Heinmaa
Kerge salati võib kanaliha asemel samahästi valmistada ju kalkunilihast, ära saab kasutada ka pühadeprae jääke.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2 tundi külmkapis

Koostisosad
2 tk Sellerivars
500 g Kanaliha (keedetud, grillitud või praetud)
1 dl Kuivatatud jõhvikad
1 dl Röstitud india pähklid
3 tk Mandariin
KASTE
1 dl Majonees
1 spl Õunakaste (Salvest)
0.5 tk Värskelt riivitud apelsini koor ja pressitud mahl
0.25 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar
Kaunistuseks tüümianilehed, jõhvikad

Valmistamine

1. Lõika sellerivars viltu hästi õhukesteks viiludeks. Tükelda kanaliha, sega selleri ja jõhvikatega. Kastmeks sega majonees, õunakaste, apelsinimahl ja -koor ning tüümian, maitsesta soola-pipraga.

2. Lase salatil 2 tundi külmkapis maitsestuda. Puista peale pähklid, mandariinisektorid, kaunista tüümianilehtede ja jõhvikatega.