Mündi ja meega maitsestatud lambakarreeFoto: Tuuli Mathisen
Lambaliha retseptid
21. detsember 2015, 04:46

Mündi ja meega maitsestatud lambakarree

Kui pühadeaega saab nautida pikalt, mahub seaprae kõrvale ka mahlane lambakarree, mis on maitset saanud meest ja mündist. Maitsekrooniks ahjuküpsed magusad juurikad.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
0.5 dl Mesi
1 peotäis Hakitud värske münt
1 dl Valgeveiniäädikas
1 kg Lambakarree (kaks 500 g tükki)
AHJUJUURIKAD
Õli
Pune
Rosmariinileht
200 g Pastinaak
200 g Porgandid
200 g Kaalikas
Sool

Valmistamine

1. Sega omavahel õli, mesi, münt ja veiniäädikas. Aseta puhastatud lambakarree marinaadi sisse ja lase vähemalt paar tundi seista. Siis tõsta lammas välja ja jäta marinaad alles.

2. Kuumuta pliidil pann. Võid kasutada ka grillpanni. Küpseta lambakarree üsna kõrgel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks ning aseta siis 10 minutiks 200-kraadisesse eelkuumutatud ahju. Tõsta ahjust välja ja lase vähemalt 10 minutit lihamahladel rahuneda, enne kui karree lahti lõikad. Kalla ülejäänud marinaad pannile ja aja keema. Lase muliseda mõni minut, kuni kaste on kokku keenud. Lõika karree tükkideks ning serveeri kastme ning ahjujuurikatega.

3.  Lõika karree tükkideks ning serveeri marinaadist kokkukeedetud kastme ning ahjujuurikatega. Selleks sega porgandi-, kaalika- ja pastinaagiliistakud õli ning punest ja rosmariinilehtedest seguga, tõsta kõik ahjuplaadile, raputa köögiviljadele veidi soola ning värskelt riivitud muskaatpähklit. Küpseta juurikad 200-kraadises ahjus al dente.