Šampanjatarretis Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
14. detsember 2015, 05:36

Šampanjatarretis

Kerge vaevaga valmiv hõrk ja pidulik magustoit aastavahetuse peolauale. Serveeri vahukooretupsuga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 tk Granaatõun
3 spl Suhkur
6 dl Šampanja või vahuvein
6 tk Želatiinileht
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
KAUNISTUSEKS
200 ml Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Puhasta granaatõun seemnetest, laota seemned 6 pokaali põhja.

2. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Mõõda šampanja, sidrunist pressitud mahl ning suhkur potti, kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Ära keema lase!

3. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lisa kuuma vahuveini. Sega, kuni need lahustuvad.

4. Lase kuumal vedelikul väheke jahtuda ja kalla pokaalidesse seemnete peale. Tõsta külma jahtuma ja tarretuma.

Väike vahukooretups serveerides teeb vaid head!