Kalatoitude retseptid

Kartuli-kilusalat kapparite ja munaga 

Tuuli Mathisen, 14. detsember 2015, 06:14
Kartuli-kilusalat kapparite ja munagaFoto: Tuuli Mathisen
Kilu, muna ja kartul on igale eestlasele kooslus, mida ei pea pikalt seletama. Kui lisada veel värske soola- või ka marineeritud kurk ja kapparid, on tulemuseks äraütlemata mõnus salat. Kes ei usu, proovigu järele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Keedetu, kooritud ja sektoriteks lõigatud kartulid
4 tk Poolpehmeks keedetud muna
100 g Tükeldatud värske soola- või marineeritud kurk
150 g Kilufilee
50 g Suured poolitatud kapparid
Salatiroheline
Värske till
Sool
Must pipar
SINEPIKASTE
1 spl Sinep
1 spl Vedel mesi
3 spl Sidrunimahl
10 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Kastme tegemiseks sega omavahel mesi, sinep ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pidevalt segades õli ja sega kõik ühtlaseks.

2. Kuumuta pannil õli ning prae kartulisektorid kuumas õlis krõbedaks ja kuldpruuniks.

3. Tõsta taldrikule roheline salatipadi. Lisa kurk, kilu, kapparid ja kartulisektorid. Tükelda keedetud munad ja lisa salatile. Kõige peale puista hakitud värsket tilli.

4. Kalla kõik salatikastmega üle, viimistle soola ja pipraga ning serveeri kohe.