Kiudainerikkad toidud

Röstitud paprika ja Kreeka pähkli võie 

Lia Virkus, 3. detsember 2015, 07:56
Röstitud paprika ja kreeka pähkli võie Jaan Heinmaa
Röstitud paprikad on hõrgu maitsega, neist koos kreeka pähklitega valmistatud võie veel parem. Mõnus suupisteamps koos köögiviljade või näkileibadega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Punane paprika
60 g Kreeka pähklid
2 tl Tomatipasta
2 spl Oliiviõli
3 spl Riivsai
0.5 tl Cayenne'i pipar
Kaneel
Sool
3 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Koriandrilehed

Valmistamine

1. Lõika paprikad neljaks, eemalda seemned ja tõsta, nahk üleval, küpsetusplaadile. Rösti 225 kraadi juures 20 25 minutit, kuni nahk hakkab mullitama (tekivad mustad mullid).

2. Võta ahjust ja pane 15 minutiks kilekotti – nii tuleb nahk kergelt maha. Lõika kooreta paprikasektorid suuremateks tükkideks. Haki pähklid jämedalt.

3. Pane paprikatükid, pähklid, tomatipasta ja oliiviõli blenderisse. Püreesta. Sega hulka riivsai, pipar, kaneel, sool, sidrunimahl ja hakitud koriandrilehed.

4. Tõsta kausikesse ning kaunista värskete koriandrilehtede ja kreeka pähklitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee