Linnuliha retseptid

Vutt punaveinikastme, hernepüree ja köögiviljalisanditega 

Kristian Neemela, 4. jaanuar 2016, 04:23
Vutt punaveinikastme, hernepüree ja köögiviljalisanditegaFoto: Krõõt Tarkmeel

Kogus: neljale

Koostisosad
VUTT
4 tk Puhastatud vutt
200 g Kalkunihakkliha
Sool
Must pipar
16 tk Suitsupeekoni viil
Oliiviõli
PUNAVEINIKASTE
30 g Või
30 g Nisujahu
750 ml Lihapuljong
12.5 g Tomatipasta
0.5 pdl Punane vein
Värske tüümian
0.5 tl Rosmariin
Suhkur soovi korral
Sool
Must pipar
HERNEPÜREE
400 g Herned
4 g Meresool
45 g Oliiviõli
6 g Sidrunimahl
5 spl Hernekeeduvesi
Sool
Must pipar
PORGANDID JA KÕRVITSAD
Väikesed porgandid
Kõrvits
Rosmariin
Sool
Must pipar
Praadimiseks oliiviõli ja või

Valmistamine

Vutt

1. Eemalda vuttidelt nahk ja tiivad. Täida vutt soola-pipraga maitsestatud hakklihaga ja kinnita hambaorgiga.

2. Mähi vutid peekoniviiludesse ja prae pannil igalt küljelt pruunikaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Punaveinikaste

1. Kuumuta nisujahu rasvaines helepruuni värvuseni. Lisa pisut jahtunud mass pidevalt segades keevale puljongile.

2. Keeda kastet väiksel kuumusel 20 minutit, seejärel lisa läbikuumutatud tomatipasta, vein ja ürdid. Jätka keetmist, kuni kolmandik kastmest on aurustunud.

3. Maitsesta pipra, soola ja vajadusel suhkruga. Kurna ja säilita külmkapis.

Hernepüree

1. Keeda soolaga maitsestatud vees herned pehmeks, selleks kulub umbes 3 minutit. Kurna herned ning jäta alles pool tassi hernekeeduvett.

2. Blenderda kõik koostisained ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. Suru hernepüree läbi õhukese sõela, et tekiks kreemjas tekstuur. Jahuta hernepüree kiirelt, siis säilitab see oma ilusa rohelise värvuse.

Porgandid ja kõrvitsad

Koori porgandid ja kõrvits. Lõika kõrvits kuubikuteks. Vala pannile oliiviõli ja või ning prae porgandeid ja kõrvitsaid koos rosmariiniga, kuni köögiviljad on kuldsed. Maitsesta soola-pipraga.