Nädala kook

Tume šokolaadikook piparkoogitarretise ja kõrvitsamoosiga 

Inga Paenurm, 7. detsember 2015, 06:13
Tume šokolaadikook piparkoogitarretise ja kõrvitsamoosigaFoto: Seljamaa Fotostuudio

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Bitteri šokolaad
200 g Või
3 tk Muna
200 g Suhkur
170 g Nisujahu
5 g Želatiin
200 ml Rõõsk koor 35%
1 tl Piparkoogimaitseaine

Valmistamine

1. Sulata šokolaad ja või ühtlaseks massiks, jahuta. Vahusta suhkur ning muna tugevaks vahuks, lisa jahtunud šokolaadimass ja jahu. Sega ettevaatlikult, vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 30 minutit.

2. Lase koogil 3–4 tundi jahtuda. Tarrendi jaoks vahusta koor, lisa piparkoogimaitseaine ning paisutatud ja sulatatud želatiin. Sega korralikult läbi ja vala ühtlase kihina plaadile, lase tarretuda.

3. Jahtunud kook jaga tükkideks ning kata piparkoogi- vahukooretarretise ribadega. Juurde paku head kõrvitsamoosi. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee