Potella ehk kartulist paella mereandidegaFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
30. november 2015, 08:41

Potella ehk kartulist paella mereandidega

Kartul on väärtuslik toitainete varasalv, milles leidub rohkesti vitamiine ja mineraale. Vastupidiselt levinud väärarvamusele ei tee kartul õigesti valmistatuna paksuks ja selles on vähem kaloreid kui näiteks keedetud riisis või pastas. Sestap ei tasuks kõigi eksootiliste saaduste kõrval meie oma põldudel kasvanud mugulat unustada. 

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Tšillikaun
0.5 tk Punane paprika
1 spl Suitsupaprika
1 tl Paprikapulber
Kaneel
4 tk Keskmine kartul
300 ml Kanapuljong
1 spl Sidrunimahl
200 g Mereannid (sinimerekarbid, beebikaheksajalad, kalmaarirõngad)
5 tk Toores tiigerkrevett
1 tk Sidrun
Sool
Must pipar
Värske hakitud petersell

Valmistamine

1. Kui klassikaline paella valmistatakse riisiga, siis toredaks vahelduseks on sama toit tehtuna hoopis meie oma kartuliga. Kui sul on paellapann, saad seda toitu valmistada suvel grillil.

2. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta paellapannil või tavalisel pannil õli. Prae selles sibul ja küüslauk madalal kuumusel kuldseks. Lisa hakitud tšilli, paprika, suitsupaprika ja paprikapulber ning kaneel. Prae veel madalal kuumusel 5‒7 minutit. Tükelda kartulid väiksemateks kuubikuteks, lisa pannile, sega läbi ning prae paar minutit. Vala kartulitele puljong ja sidrunimahl. Lase keema tõusta. Lisa nüüd valitud mereannid ning keeda, kuni kartulid on pehmed ja mereannid küpsed, umbes 10 minutit.

3. Samal ajal prae eraldi pannil õlis tiigerkrevetid, maitsesta soola, pipra ja sutsu sidrunimahlaga.

4. Kui potella on valmis, tõsta sellele praetud tiigerkrevetid. Kaunista sidrunisektorite ja hakitud peterselliga. Jahvata peale musta pipart.

Rohkem põnevaid kartuliretsepte leiad www.eestikartul.ee.