Küpsetised

Lõhe-brokolipirukas 

Pille Enden, 16. november 2015, 04:54
Lõhe-brokolipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Lõhe ja brokoli on igati tervislik ja maitsev kooslus, mida täiendab õhuke krõbe tainas.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 min + 20 min ahjus

Koostisosad
500 g Lehttainas
TÄIDIS
500 g Lõhefilee
500 g Brokoliõisikud
1 dl Majonees
Hakitud till
Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika lõhefilee u 0,5 cm viiludeks ning sega soola, pipra ja sidrunimahlaga. Auruta brokoliõisikud 8–10 minutiga pehmeks.

2. Eralda tainast 2/3 ja rulli piklikuks ristkülikuks. Tõsta tainale lõhefileetükid, raputa peale hakitud tilli. Sega brokoliõisikud majoneesiga ja tõsta kalale.

3. Rulli ülejäänud tainast samuti ristkülik, lõika umbes iga sentimeetri tagant laiuti sisselõiked, nii et u 2 cm äärest jääb kokku. Tõsta tainas täidisele ja suru ääred tihedalt kokku. Küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit.