Kinoa-porgandikook toorjuustukreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
9. november 2015, 04:30

Kinoa-porgandikook toorjuustukreemiga

Põnev tervislik maitsekooslus. Porgand, apelsin ja kinoa teevad koogi mahlaseks ja heaks. Võid koogi küpsetada gluteenivaba või tavalise nisujahuga.

Koostisosad
225 g Gluteenivaba jahu (või kinoa- või nisujahu)
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
0.5 tl Muskaatpähkel
200 g Pruun suhkur
50 g Mandlijahu
185 g Keedetud kinoa (80 g keetmata)
250 g Peenelt riivitud porgand
85 g Rosinad
2 dl Õli
3 tk Muna
TOORJUUSTUGLASUUR
50 g Toasoe või
1 tl Riivitud apelsinikoor
40 g Sõelutud tuhksuhkur
2 spl Värskelt pressitud apelsinimahl
200 g Toasoe toorjuust

Valmistamine

1. Sõelu jahu, kaneel, küpsetuspulber ja muskaatpähkel suurde kaussi. Lisa suhkur, mandlijahu, kinoa, riivitud porgandid ja rosinad. Vispelda munad õliga segamini, lisa ülejäänud taina hulka ja sega.

2. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm koogivormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 minutit või kuni kook on läbi küpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Võid vormi katta´ka fooliumiga, kui kook ahjus liiga pruuniks kipub minema.

3. Lase koogil ahjust võttes vormis 15 minutit seista, tõsta kook välja ja jäta restile lõplikult jahtuma.

4. Glasuuriks vahusta toasoe toorjuust või, suhkru ja apelsinikoorega ühtlaseks, lisa ka apelsinist pressitud mahl ja sega ühtlaseks. Määri jahtunud koogile ja serveeri.