Koostisosad
250 g Digestiivküpsised
100 g Hapukoor 20%
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
4 tk Muna
400 g Merevaik
395 g Kondenspiim (1 purk)
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
Valmistamine
1. Purusta küpsised peeneks jahuks, sega hapukoore ja riivitud sidrunikoorega ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.
2. Eralda munavalged kollastest. Vahusta kõigepealt munavalged tugevaks vahuks. Seejärel vispelda omavahel Merevaik ja kondenspiim ning lisa edasi vahustades munakollased. Sega juurde ka sidrunimahl ja munavalgevaht.
3. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 165-kraadises ahjus 50–60 minutit. Jäta avatud uksega ahju vähemalt tunniks seisma ning täielikult jahtuma. Maitseb kõige paremini üleöö külmas seisnuna.
Kommentaarid (0)