JuustukookFoto: Andra Kalda
Küpsetised
2. november 2015, 06:05

Juustukook

Selles kohevas koogis on tavalise toorjuustu asemel pearollis sulatatud juust, mis annab erilise maitse ja tekstuuri. Tulemus on mõnusalt juustune, mahlane ja üldse mitte nii magus, kui kondenspiima puhul arvata võiks.

Koostisosad
250 g Digestiivküpsised
100 g Hapukoor 20%
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
4 tk Muna
400 g Merevaik
395 g Kondenspiim (1 purk)
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine

1. Purusta küpsised peeneks jahuks, sega hapukoore ja riivitud sidrunikoorega ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.

2. Eralda munavalged kollastest. Vahusta kõigepealt munavalged tugevaks vahuks. Seejärel vispelda omavahel Merevaik ja kondenspiim ning lisa edasi vahustades munakollased. Sega juurde ka sidrunimahl ja munavalgevaht.

3. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 165-kraadises ahjus 50–60 minutit. Jäta avatud uksega ahju vähemalt tunniks seisma ning täielikult jahtuma. Maitseb kõige paremini üleöö külmas seisnuna.