LõhekiusatusFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
2. november 2015, 05:10

Lõhekiusatus

Igati maitsev nädalalõpuroog. Krõmpsud pärlsibulad võid asendada ka väikeste kapparitega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 1 tundi kül- mas

Koostisosad
16 tk Külmad keedetud kartulid
1 tk Suur sibul
600 g Värske kuumsuitsu- või õrnsoolalõhe
1 dl Hakitud till
3 dl Piim
1 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
2 dl Marineeritud pärlsibulad
Sool
Must pipar
3 spl Või
Till ja sidrun kaunistuseks

Valmistamine

1. Määri ahjuvorm(id) võiga. Kasuta 1 suurt või 4 väikest vormi. Lõika kartulid ja sibul õhukesteks viiludeks ning lõhe väiksemateks tükkideks.

2. Lao vormi kihiti kartuleid, sibulat, lõhet ja tilli. Maitsesta kihte soola ja musta pipraga. Kui kasutad suitsulõhet, ole soolaga ettevaatlikum.

3. Vispelda munad piima ja koorega lahti, kalla vormi(desse) ning lase vähemalt tund aega külmas seista.

4. Eelkuumuta ahi 225 kraadini. Laota vormi pinnale võitükikesi ja pärlsibulaid.

5. Küpseta umbes 25 minutit või kuni muna-piima segu on hüübinud.