RullkasukasFoto: Tuuli Mathisen
Kalatoitude retseptid
2. november 2015, 04:25

Rullkasukas

Vana hea kasukas uudsel viisil serveerituna. Rulli keeratud salatit on ideaalne pakkuda Rootsi laual suuremale peoseltskonnale, lõigates selle eelnevalt n-ö viiludeks. Igaüks saab paraja portsjoni, milles on olemas kõik komponendid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Keskmine keedupeet
5 tk Keedetud kartul
400 g Heeringas
1 tk Sibul
2 tk Muna
250 g Hapukoor
300 g Majonees
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Aseta lauale suur tükk küpsetuspaberit. Alusta peedi riivimisest ühtlase kihina nii laialt, kui pikka rulli soovid. Seejärel jahvata peedile pisut soola ja pipart ning riivi peale kiht kartulit.

2. Haki heeringas võimalikult väikesteks kuubikuteks ja puista ühtlaselt kartulikihile. Seejärel toimi samamoodi sibulaga.

3. Sega majonees ja hapukoor ning tõsta paar lusikatäit peene triibuna piki rullikeeratavat serva, määri pisut laiali.

4. Alusta kasuka rulli keeramist just sellest servast, et kaste jääks keskele. Toimi nagu rullbiskviiti tehes, kasutades paberit keeramisel abivahendina. Kui rull on kokku keeratud, suru see läbi paberi kätega pisut kokku, et mass muutuks tihkemaks. Tõsta siis paberi abil piklikule serveerimisvaagnale.

5. Kata rull pealt kastmega, lao peale munaviilud ja kaunista hakitud rohelise sibulaga. Serveeri kohe või lase 15 minutit maitsestuda.