Kiudainerikkad toidud

Kamarull ehk tatrajahust rullbiskviit kamavahuga 

Eili Taavits, 12. oktoober 2015, 03:43
Kamarull ehk tatrajahust rullbiskviit kamavahugaFoto: Juta Kübarsepp

Koostisosad
TAINAS
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
3 spl Tatrajahu
1 spl Tärklis
2 spl Kakao
TÄIDIS
1 pk Riisivahukoor
2 spl Pruun suhkur
1 peotäis Mustad sõstrad või muud marjad
3 spl Pärt-Jaagu nisuvaba kamajahu

Valmistamine

1. Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades jahu-kakao-tärklise segu.

2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala tainas plaadile. Küpseta 200kraadises ahjus u 10 minutit, kuni tainas on ühtlaselt küpsenud ja ilus pruun. Kummuta biskviit uuele küpsetuspaberile ning eemalda vana paber. Keera biskviit koos paberiga rulli ja jäta jahtuma.

3. Täidiseks vahusta riisivahukoor suhkruga. Lisa kamajahu ning sega korralikult läbi. Lisa peotäis marju, sega veel kord, aga väga kergelt.

4. Rulli jahtunud biskviit lahti, laota kamavaht biskviidile ning rulli see võimalikult tihedalt taas kokku. Paki küpsetuspaberisse ja aseta 1–1,5 tunniks sügavkülma.

5. Kui unustad rulli järgmise päevani sügavkülma, saad mekkida päris jäätisetorti. Kui see viibib külmas aga parasjagu, siis tulemus lausa sulab suus!