SeakõrvasültFoto: Lauri Laan
Ilmar Räni 30. september 2015 04:44

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Seakõrvad
350 ml Kanapuljong
100 ml Tume õlu
1 tl Sool
1 tl Suhkur
75 g Sibul
2 tk Loorberileht
5 tk Vürtsi tera
5 tk Kadakamarjad
5 tk Must tera pipar
Roseepipar kaunistuseks
KADAKASINEP
150 g Inglise sinep
1 spl Kadakamarjad
TILLI-MÄDARÕIKAKASTE
25 g Till
1 spl Mädarõigas
150 g Hapukoor

Valmistamine

1. Puhasta seakõrvad karvadest. Pane kõik koostisained kiirkeedupotti, nii et seakõrvad jäävad kõige peale, ning keeda rõhu all tund aega. Seejärel eemalda pott tulelt ja lase sel ventiile avamata seista seni, kuni rõhk on alanenud.

2. Tõsta kõrvad potist kaussi jahtuma ja kurna allesjäänud vedelik läbi sõela potti. Keeda seda, kuni vedelik on paksenenud ja järele on jäänud u 200 ml. Eemalda tulelt.

3. Vooderda kandiline keeksi- või terriinivorm toidukilega. Lõika kõrvad vormi mahtuvateks tükkideks ning täida anum kihiti kõrvade ja süldivedelikuga. Jälgi, et vormi ei jääks õhumulle.

4. Kata kilega ning tõsta külmkappi üleöö tahenema. Enne serveerimist viiluta sült õhukeselt ning serveeri koos salatilehtede, kadakasinepi ja tilli-mädarõikakastmega.

5. Sinepiks purusta uhmriga või jahvata kadakamarjad ning sega sinepiga. Lase vähemalt 15 minutit maitsestuda.

6. Kastme jaoks haki till peeneks ja uhmerda kergelt, lisa mädarõigas ja hapukoor ning sega läbi.