Kiudainerikkad toidud

Õunamagustoit 

Margit Roosaar, 30. september 2015, 03:44
ÕunamagustoitFoto: Krõõt Tarkmeel

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Kooritud ja tükeldatud õunad
1 tl Kaneel
4 spl Suhkur
30 g Või
300 g Täisterakaerahelbed
50 g Kuivatatud jõhvikad
50 g Seemnesegu (päevalilleseemned, kõrvitsaseemned)
2 sl Mesi

Valmistamine

1. Koori ja tükelda õunad ning lao suurele ahjupannile. 15 g võid lõika laastudeks ja pane õunatükkide vahele. Raputa õunte peale kaneel ja suhkur. Kui taimetoitlane ei peaks võid sööma, siis sobib kasutada ka oliiviõli.

2. Kata ahjupann fooliumiga ja pane 200-kraadisesse ahju, küpseta 20 minutit või seni, kuni õunad on pehmed.

3. Nüüd võta foolium ära ja lisa õuntele kaerahelbekate. Selleks sega kaerahelveste hulka 2–3 sl vedelat mett, 15 g võid, hakitud kuivatatud jõhvikad ja seemnesegu. Küpseta seni, kuni kaerahelbed on krõbedaks muutunud – selleks kulub umbes 15 minutit. Serveeri jäätise või vahukoorega.