Sealiha retseptid

Sealihahautis 

Margit Roosaar, 30. september 2015, 04:03
SealihahautisFoto: Krõõt Tarkmeel
Sealihahautis, mis sobib nii supipõhjaks kui ka kastmeks. Sealihahautiseks sobib eriti hästi kael või pehme praetükk.

Koostisosad
1.5 kg Sealiha
2 tk Suur sibul
2 tk Porgand
3 tk Küüslauguküüs
50 g Hakitud kuivatatud aprikoosid
1 punt Hakitud petersell
1 tk Väike tšilli (või 1 tl tšillihelbeid)
2 spl Mädarõigas
Hele sojakaste
2 spl Rapsiõli
Sool
Must pipar
Rosmariin
Meelepärane vürtsisegu

Valmistamine

1.5 l

1. Lõika sealiha 2 cm suurusteks kuubikuteks või ribadeks. Pruunista liha pannil õlis. Tõsta pruunistatud

lihatükid haudepotti.

2. Seejärel pruunista ka porgand, sibul ja küüslauk. Viska juurde aprikoosid ja hakitud petersell, lisa mädarõgas, tšilli ja maitse järgi heledat sojakastet.

3. Lisa potti vesi, nii et liha ja köögiviljad oleksid peaaegu kaetud. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel 2 tundi, kuni liha on pehme ja mure.

4. Vajadusel lisa hautamise ajal sortsuke keeva vett. Pane kuumalt purki.