Kiudainerikkad toidud

Tatrapada tomatiga 

Margit Roosaar, 30. september 2015, 03:52
Tatrapada tomatigaFoto: Krõõt Tarkmeel

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Toortatar (või tavaline tatar)
1 tk Juurviljapuljongi kuubik või 0.5 liitrit juurviljapuljongit
1 tk Sibul
1 tl Paprikapulber või 1 väike paprika
70 g Kuivatatud tomatid
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Kuivatatud basiilik või väike peotäis värskeid lehti
0.5 tl Tšillihelbed või 1 väike tšillikaun
2 spl Rapsiõli
Sool
Must pipar
1 spl Hele sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine

1. Pese toortatar läbi ning pane ahjupotti. Lisa tatrale puljong.

2. Haki sibul, paprika, kuivatatud tomatid ja küüslauk, pruunista pannil kergelt läbi ning lisa tatrale. Maitsesta sobivaks ja küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit.

3. Vahepeal võta välja, sega tatar läbi ja vajadusel lisa vett.

4. Juurde serveeri värsket salatit: näiteks 2 riivitud porgandit, 1 apelsin, 0,25 riivitud kaalikat, poole laimi mahl, 1 tl ingverisiirupit, 1 sl oliiviõli.

HEA TEADA!