Kiudainerikkad toidud

Ploomikook mandlite ja toorjuustuga 

Britt Paju, 22. september 2015, 06:45
Ploomikook mandlite ja toorjuustugaFoto: Britt Paju

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
160 g Või
160 g Pruun suhkur
2 tk Muna
180 g Kaerajahu
75 g Mandlijahu või jahvatatud mandlilaastud
Sool
KATE
300 g Toorjuust
2 spl Pruun suhkur
2 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur
450 g Poolitatud ja kividest puhastatud ploomid
PEALE
25 g Mandlilaastud
2 spl Suhkur
40 g Või

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega hulka jahud ja sool. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva u 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2. Klopi kokku toasoe toorjuust, munad ja suhkur ning vala tainale. Vajuta ploomid kergelt toorjuustusegusse, nii et lõikepind jääks peale.

3. Sega väikeses potis kokku suhkur, või ja mandlid ning kuumuta, kuni suhkur-või on sulanud ja mass ühtlane.

4. Tripsuta mandlikatet koogile ja hõõru ettevaatlikult laiali nii, et seda satuks kõige rohkem just ploomidele.

5. Küpseta kooki 180kraadises ahjus 35–40 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda.