Kiudainerikkad toidud

Marja-purukook 

Mart Haber, 3. september 2015, 04:30
Marja-purukookFoto: Toomas Volkmann
Sobivad kõik marjad, siin on kasutatud mustikaid, kirsse, maasikaid, vaarikaid ja musti sõstraid.

Koostisosad
PURU
1 osa Või
1 osa Pruun suhkur
1 osa Nisujahu
MARJAD
Mustikad
Kirsid
Maasikad
Vaarikad
Mustad sõstrad

Valmistamine

1. Puruks kasuta 1 osa võid ja 1 osa pruuni suhkrut, 1 osa jahu asemel kasutasin 1/3 kaerahelbeid, 1/3 mandlijahu, 1/3 speltajahu.

2. Aseta marjad vormi, vala puru peale ja pane ahju.

3. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, siis vähenda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel 30 minutit.

4. Serveeri vanilliplombiiriga.

HEA TEADA!

Nisujahu asemel segasin omavahel võrdsetes kogusets hoopis kaerahelbeid, mandlijahu ja speltajahu.