Kiudainerikkad toidud

Mustasõstrarull 

Angelica Udeküll, 3. august 2015, 05:17
MustasõstrarullFoto: Daisy Lappard
Lihtne on hea.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
4 spl Suhkur
2 spl Nisujahu
1 spl Maisitärklis
1 spl Mustasõstrajahu
TÄIDIS
300 g Kohupiimapasta
200 g Rõõsk koor 35%
1 kl Mustad sõstrad

Valmistamine

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.

2. Sega omavahel kuivained ja lisa munasegu hulka.

3. Laota biskviit küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 190 kraadi juures 9–10 minutit.

4. Keera küpsenud biskviit suhkruga üle raputatud küpsetuspaberile ja keera rulli. Lase biskviidil maha jahtuda.

5. Vahusta rõõsk koor.

6. Määri jahtunud biskviidile esimese kihina kohupiimapasta, seejärel tõsta peale marjad ja viimase kihina vahukoor.

7. Keera biskviit ettevaatlikult rulli ja pane külma tahenema.

HEA TEADA!

Marjajahud on hea alternatiiv biskviidile värvi ja maitse andmisel. Kui mustasõstrajahu teeb taina tumedaks, siis näiteks astelpajujahuga jääb biskviit kollane ja pohlajahuga punane. Kasuta magusat kohupiimapastat või -kreemi. Soovi korral võid ka vahukoore hulka lisada vanillsuhkrut.