Friteeritud suvikõrvits õlletainasFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
20. juuli 2015, 04:25

Friteeritud suvikõrvits õlletainas

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 kl Nisujahu
1 spl Maisitärklis
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
1 kl Tume õlu
2 tk Keskmine suvikõrvits
Õli friteerimiseks

Valmistamine

1. Sega omavahel kuivained ja õlu.

2. Viiluta suvikõrvits.

3. Kuumuta potis õli.

4. Tõsta suvikõrvitsaviilud tainasse ja friteeri kuumas õlis kuldpruuniks.

HEA TEADA!

Hea suupiste või ka eraldi roana maitsev tainas suvikõrvits on parim külma kastmega. Selleks sega omavahel paksu majoneesi ja magusat tšillikastet – see magus-vürtsikas kombinatsioon on sellise suupiste kõrvale parim!

Ära jäta viile liiga õhukeseks, muidu jääb tulemus väga tainane. Samas ei tasu ka väga paksusid viile lõigata, siis ei küpse suvikõrvits läbi. Friteerimise asemel võid tainas viile ka pannil praadida.