Suvikõrvitsa-kitsejuustukreemsuppFoto: Hanna Odras
Kiudainerikkad toidud
13. juuli 2015, 04:18

Suvikõrvitsa-kitsejuustukreemsupp

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Suvikõrvits
1 peotäis Värske basiilik
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
4 dl Jääkülm vesi
1 tk Suur küüslauguküüs
150 g Kitse toorjuust
Meresool
SERVEERIMISEKS
Lavašš
Õli
2 spl Hakitud värske ürt, nt majoraan

Valmistamine

1. Tükelda suvikõrvitsad ja pane blendrisse koos basiiliku, vee, sidrunimahla, riivitud küüslauguküüne ja 2/3 paki kitsetoorjuustuga. Blenderda kreemjaks. Maitsesta meresoolaga.

2. Jahuta suppi tunnike külmikus, võid valmis teha ka eelmisel päeval.

3. Lõika lavašist kääridega 6 cm ribad ja need omakorda kolmnurkadeks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle veidikese õliga, puista peale hakitud ürti ning küpseta ahjus krõbedaks. Ole ettevaatlik, see käib päris kähku!

4. Serveerimisel aseta igale portsjonile allesjäänud kitsetoorjuustu tükikesi, kõrvale paku lavašikolmnurki.