Eesti köök

Soolakurgid ema Viive retsepti järgi 

Helen Lokuta, 13. juuli 2015, 04:06
Soolakurgid ema Viive retsepti järgiFoto: Krõõt Tarkmeel

Koostisosad
1.5 kg Väikesed värsked kurgid
3 l Keedetud vesi
5 spl Sool
2.5 spl Suhkur
6 spl Äädikas
Mustsõstralehed
Till
Must pipar
6 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Pese kurgid, lao ühtlase kihina kas potti või purki vaheldumisi mustasõstralehtede, tilli ja koorimata ning poolitatud küüslauguküüntega.

2. Keeda vesi ja sega sinna sool, suhkur ja äädikas. Vala kuum marinaad kurkidele ja kata kaanega.

3. Lase seista soovitatavalt jahedamas kohas vähemalt 12 tundi.

HEA TEADA!

Kui tahad teha lastepärast varianti, siis kasuta õunaäädikat ja veidi vähem küüslauku.