Maasika-mandlikook beseegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
29. juuni 2015, 04:10

Maasika-mandlikook beseega

Suur pehme kook krõbeda beseekatte, maasikate ja mandlitega on kohvikõrvaseks oodatud.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 40–45 minutit ahjus

Koostisosad
175 g Või
5 spl Rõõsk koor 35%
4 dl Nisujahu
80 g Jahvatatud mandlid
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
Sool
3 dl Suhkur
5 tk Suur muna
400 g Maasikad
50 g Besee
Tuhksuhkur pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Määri 20 x 30 cm kõrgemate äärtega koogivorm võiga ja kata küpsetuspaberiga.

2. Sulata kastrulis või, tõsta pliidilt ja sega hulka koor. Sega jahu, mandlijahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool.

3. Vahusta munad suhkruga u 5 minuti jooksul tugevaks vahuks. Vala juurde jahtunud võisegu ja vahusta läbi, sega hulka kuivained.

4. Tükelda pool maasikatest ja sega taina hulka. Vala tainas vormi. Lõika ülejäänud maasikad viiludeks ja lao

koogile. Raputa peale jämedalt purustatud besee.

5. Küpseta 160-kraadises ahjus 40–45 minutit. Jahuta vormis u 20 minutit ja tõsta siis välja jahtuma. Raputa jahtunud koogile tuhksuhkrut.