Maasika-mascarponetort veinikastmegaFoto: Britt Paju
Nädala kook
22. juuni 2015, 03:27

Maasika-mascarponetort veinikastmega

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
1 tk Kvaliteetne biskviitkoogipõhi
1 dl Apelsinimahl (immutamiseks)
TÄIDIS JA KASTE
700 g Maasikad
500 g Mascarponetoorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
5 spl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
Sidrunimahl
Värskelt riivitud sidruni koor
1.5 dl Punane vein
3 spl Moosisuhkur

Valmistamine

1. Lõika väiksemad maasikad pooleks ja suuremad veerandikeks. Sega läbi 2 sl tuhksuhkruga ja aseta kausi kohale sõelale 30 minutiks nõrguma.

2. Vahusta toasoe mascarpone ülejäänud tuhksuhkruga. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja vanillsuhkur. Vahusta eraldi vahukoor ja sega toorjuustusegu hulka.

3. Lõika biskviit kolmeks. Lao kihid üksteise otsa, igaüht enne mahlaga immutades ja seejärel 1/3 vahukooresegu ja paari supilusikatäie nõrutatud maasikatega kattes. Viimane kiht immuta, kuid jäta katmata. Lase paar tundi külmkapis maitsestuda.

4. Aseta kaanetatult külma ka järelejäänud mascarponesegu.

5. Kastmeks vala vein, suhkur ja maasikatest nõrgunud vedelik väikesesse potti ja keeda keskmise kuumuse juures u 15 minutit, kuni vedelik on siirupine. Jahtudes taheneb see veelgi.

6. Serveerimisel aseta tort kandikule. Kata ülejäänud mascarponevahu ja maasikatega ning puista soovi korral peale veidi tuhksuhkrut. Tõsta lusikaga tordile veinikaste ja serveeri.