Kiudainerikkad toidud

Musta ploomi kook biskviidiga 

Nadežda Kaarma, 8. juuni 2015, 05:53
Musta ploomi kook biskviidiga Sandra Urvak

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BISKVIIT
6 tk Muna
6 spl Suhkur
6 spl Nisujahu
KREEM
400 g Toorjuust
400 g Rõõsk koor 35%
150 g Suhkur
200 g Kuivatatud mustad ploomid
100 g Konjak
300 g (Mets)pähklid

Valmistamine

1. Eralda munakollased valgest, vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur, vahusta veel. Tõsta juurde munakollased, vahusta paar minutit. Sõelu munasegu hulka jahu ning sega ettevaatlikult. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (Ø 26 cm) ning küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Proovi küpsust tikuga. Võta ahjust, jahuta, lõika kolmeks.

2. Vahusta toorjuust, koor ja suhkur omavahel. Tükelda mustad ploomid ning vala üle konjakiga. Parem, kui teed seda eelmisel päeval.

3. Jaga kreem neljaks. Määri neljandik tordipõhjale, pane sellele pool ploomisegu ning kata teise biskviidiga. Nüüd jälle kreem ja ploomid . Aseta peale viimane biskviidikiht ning ülejäänud kreem. Kata pähklitega. Pane paariks tunniks külmkappi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee