ApelsinibiskviitkookFoto: Sandra Urvak
Nädala kook
8. juuni 2015, 02:24

Apelsinibiskviitkook

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BISKVIIT
7 tk Muna
250 g Suhkur
250 g Mandlilaastud
125 g Tärklis
1 tk Apelsin
KREEM
300 g Rõõsk koor 35%
200 g Hapukoor
150 g Suhkur
1 tk Apelsin
KAUNISTUSEKS
Aprikoosid või virsikud

Valmistamine

1. Biskviidi tarvis eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalge kõvaks vahuks, lisa suhkur, vahusta veel. Pane hulka munakollased, vahusta paar minutit. Purusta mandlilaastud käte vahel väikesemaks ja sega tärklisega. Lisa mandlilaastu-tärklisesegu muna hulka ning sega. Lõpuks ühenda tainaga riivitud apelsinikoor ning apelsinimahl.

2. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm lahtikäivasse vormi ning küpseta 160-kraadises ahjus 45 minutit. Proovi küpsust tikuga.

3. Vahusta vahukoor, hapukoor ja suhkur omavahel ning riivi hulka apelsinikoor, lisa apelsinimahl. Lõika jahtunud biskviit kolmeks. Jäta kolmandik kreemist tordi peale määrimiseks, ülejäänu jaota kihtide vahele. Kaunista värskete või konserveeritud aprikoosipoolikutega ning pane enne serveerimist külma.