Küpsetised

Karamellistatud sibulapirukas anšoovise ja oliividega 

Angeelika Kang, 18. mai 2015, 03:30
Karamellistatud sibulapirukas anšoovise ja oliividega Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Lehttainas
0.5 dl Oliiviõli
1 kg Sibul
1 dl Šerri veiniäädikas
1 dl Fariinsuhkur
Sool
Must pipar
50 g Kalamata oliivid
12 tk Anšoovise filee
6 tk Tüümianioks
1 tk Munakollane pintseldamiseks

Valmistamine

1. Koori ja viiluta sibulad ning hauta õlis paksu põhjaga potis aeg-ajalt segades 45 minutit, kuni sibulad muutuvad kuldseks. Lisa veiniäädikas, suhkur, sool ja must pipar ja hauta veel 20 minutit.

2. Lõika lehttainas piklikeks tükkideks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelküpseta tainast 225kraadises ahjus 15 minutit. Toksi kerkinud põhjale kahvliga augud. Tõsta peale sibulasegu ja kata poolitatud oliivide, anšooviste ja tüümianiokstega.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee