Prantsuse köök

Krepitort vanillikreemiga 

Angeelika Kang, 18. mai 2015, 03:16
Krepitort vanillikreemiga Jaan Heinmaa
Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
TAINAS
1.75 dl Nisujahu
1 spl Suhkur
0.25 tl Sool
2 tk Muna
2 tk Munakollane
3 dl Piim
70 g Või
KREEM
5 dl Piim
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Nisujahu
2 tk Muna
125 g Või
KATE
200 g Rabarber
0.5 dl Suhkur
150 g Maasikad

Valmistamine

1. Taina valmistamiseks sega omavahel jahu, suhkur, sool, muna, munakollased ja piim. Sulata väiksemal pannil või ja lisa tainale. Lase tainal paisuda toatemperatuuril 1 tund.

2. Küpseta väikesel, soovitavalt 20 cm läbimõõduga pannil õhukesed krepid. Lao need üksteise peale ja jahuta täielikult.

3. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur keemiseni. Klopi teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kalla segu potti tagasi ja jätka nõrgal kuumusel pidevalt segades kuumutamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta tulelt. Lisa toasoe või ja vanillsuhkur. Sega ja jahuta kaane all täielikult. Määri kreemi kreppide vahele ja peale.

4. Hauta tükeldatud rabarbrit ja suhkrut nõrgal kuumusel, kuni rabarber on peaaegu pehme. Jahuta ning kaunista tort rabarbri ja viilutatud maasikatega. Hoia enne serveerimist vähemalt 3 tundi või üle öö külmkapis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee