Itaalia köök

Klassikaline sidrunikook 

Kersti Rea, 6. mai 2015, 06:49
Klassikaline sidrunikook Indrek Susi

Koostisosad
250 g Nisujahu
125 g Või
1 tk Munakollane
1 spl Suhkur
2 spl Vesi
SIDRUNIKREEM
1 tk Suur sidrun
2 tk Munakollane
1.5 dl Suhkur
2 spl Kartulijahu
250 ml Vesi
1 spl Või
MUNAVALGEKATE
3 tk Munavalge
Sool
6 spl Suhkur

Valmistamine

1. Haki köögikombainis jahu ja või. Hõõru muna suhkruga ja lisa jahuvõisegule. Lõpuks lisa vesi. Sega parajaks tainaks. Suru tainas märja lusika abil küpsetusvormi põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus helepruuniks. Selleks kulub 10–15 minutit.

2. Riivi sidrunilt koor ja pressi mahl. Vahusta munakollased suhkruga. Sega külm vesi kartulijahu ja vahustatud munadega ning aseta potiga pliidile. Sega paksenemiseni. Lõpuks lisa või, sidrunimahl ja riivitud koor.

3. Vahusta munavalged sutsu soolaga kõvaks vahuks. Lisa aegamööda 5–6 sl suhkrut ja jätka vahustamist.

4. Aseta helepruuniks küpsenud põhjale sidrunikreem ja sellele munavalgevaht. Tõsta kook umbes 10 minutiks 180-kraadisesse ahju alumisele restile ning küpseta seni, kuni munavalge hakkab pealt kergelt kollakaks tõmbuma

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee