Nädala kook

Beseetort konjakise võikreemi ja šokolaadiga 

Lia Virkus, 4. mai 2015, 02:15
Beseetort konjakise võikreemi ja šokolaadigaFoto: Jaan Heinmaa
Vana hea beseetordi klassika! Mõnusalt konjakine võikreem maitseb beseepõhjade vahel imehea. Pane kreem
beseepõhjade vahele vahetult enne serveerimist, kui soovid krõbedat maitseelamust. Kreemiga läbiimbunult
maitseb tort väga hea ka järgmisel päeval!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BESEEPÕHJAD
4 tk Munavalge
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
VÕIKREEM
200 g Või
4 spl Tuhksuhkur
4 spl Kondenspiim
4 spl Konjak või rumm
2 tl Vanillsuhkur
100 g Hakitud tume šokolaad
KAUNISTUSEKS
Tuhksuhkur, hakitud šokolaad ja maasikad

Valmistamine

1. Vahusta munavalged – algul aeglasel käigul, 20–30 sekundi pärast lülita vahusti kiiremale käigule. Kui munavalge on saanud valgeks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, vahustamist jätkates.

2. Jaga vaht pooleks ja määri kahele võiga määritud küpsetuspaberile 1 cm paksuse kihina ringikujuliselt. Esimene laota ühtlase kihina, teine besee pritsi läbi kondiitripritsi või laota mustriliselt laiali.

3. Küpseta ahjus 120 kraadi juures pöördõhuga umbes 1 tund. Jäta lahtise uksega ahju jahtuma.

4. Kreemi jaoks vahusta toasoe või suhkrute ja kondenspiimaga vahule, lisa vahustamist jätkates vähehaaval hulka konjak ja sega viimaks käsitsi hakitud šokolaad.

5. Vahetult enne serveerimist tõsta sile besee serveerimisalusele, määri peale kreem ja tõsta teine, kohevam beseekiht peale. Puista üle tuhksuhkru ja hakitud šokolaadiga. Kaunista maasikatega.