Ricotta-tuunikalapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
4. mai 2015, 02:01

Ricotta-tuunikalapirukas

Põhjata pirukat on lihtne valmistada ja kerge seedida. Mõnusalt paksu ricotta-massi sisse peidetud oliivid, päikesekuivatatud tomatid, tuunikalatükid ja kergelt röstitud seedermänni seemned on kindlasti just naispere lemmik. Parim on pirukas pärast ahjust välja võtmist ja umbes 20 minutit jahtununa.

Koostisosad
4 spl Seedermänniseemned
16 tk Mustad kivideta oliivid
5 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
3 spl Värskelt hakitud pune
50 g Parmesani juust
5 spl Nisujahu
3 tk Muna
600 g Ricotta
0.5 tl Purustatud piprasegu
Sool
200 g Tuunikalatükid vees

Valmistamine

1. Rösti seedermänni seemneid kuumal kuival pannil umbes 4 minutit, kuni need on õrnalt pruunikad.

2. Tükelda oliivid ja päikesekuivatatud tomatid ning haki pune. Riivi Parmesan peene riiviga ja sega hulka jahu.

3. Määri 24 cm läbimõõduga pirukavorm rasvainega ning puista selle põhjale ja äärtele 2‒3 sl Parmesani jahusegu.

4. Eralda munakollased -valgetest. Klopi munakollased lahti ja sega koos ricotta’ga ühtlaseks massiks. Lisa ülejäänud Parmesani-jahusegu ning maitsesta tainas soola ja pipraga. Lisa tainale tükeldatud oliivid ja tomatid,

hakitud pune, tuunikalatükid ja 3 sl seedermänni seemneid.

5. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa tainale kõige viimasena ja ettevaatlikult segades.

6. Vala tainas Parmesani-seguga kaetud pirukavormi ja puista peale ülejäänud seedermänni seemned.

7. Küpseta pirukat eelsoojendatud 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Kui pirukas kipub pealt liialt tumedaks küpsema, kata see küpsemise lõpuosas fooliumiga.

8. Lase pirukal umbes 20 minutit vormis jahtuda, siis tõsta vormist serveerimisalusele ja kaunista värskete puneokstega.