Kiudainerikkad toidud

Karulaugu-peekoniquiche 

Britt Paju, 27. aprill 2015, 03:44
Karulaugu-peekoniquicheFoto: Britt Paju

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
4 dl Täisteraspelta- või nisujahu
1 tl Sool
2 spl Riivitud parmesan
150 g Tükeldatud külm või
0.75 dl Külm vesi
TÄIDIS
70 g Porru
70 g Karulauk
100 g Toorsuitsupeekon
5 tk Kirsstomat
50 g Juust
30 g Parmesan
3 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 10%
1 tl Sinep
Soola
Must pipar

Valmistamine

1. Näpi põhja koostisosad ühtlaseks. Vormi tainapall ja jäta u 30 minutiks külmikusse. Rulli tainas 0,5 sentimeetri paksuseks ja vooderda sellega 25 cm läbimõõduga vorm.

2. Torgi põhi kahvliga kergelt läbi, kata küpsetuspaberiga ja pane raskuseks peale kuivatatud ube või küpsetuskuule.

3. Eelküpseta u 15 minutit 200 kraadi juures.

4. Täidise tarbeks haki peekon, viiluta porru ja karulauk. Prae peekonit, kuni see krõbedaks muutuma hakkab, lisa porru ja kuumuta veel paar minutit. Lõpuks sega hulka karulauk ja võta pann tulelt.

5. Jaga täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning tõsta peale viilutatud tomatid.