Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
PÕHI
200 g Kakaoküpsised
75 g Või
TÄIDIS
200 g Sinihallitusjuust
250 g Mascarpone
2 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Suhkur
2 dl Vesi
3 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
Valmistamine
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Täidise valmistamiseks sega väiksemas kastrulis vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni vedelik muutub siirupitaoliseks. Jahuta täielikult.
3. Sega murendatud sinihallitusjuust, mascarpone, vahustatud koor ja laimimahl. Lõpuks lisa jahutatud siirup. Vala segu koogivormi ja aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks, aga veel parem, kui lased sel seista üleöö.
Kommentaarid (0)