Kiudainerikkad toidud

Juustu ja kirsstomatitega minipitsad 

Angeelika Kang, 6. aprill 2015, 02:43
Juustu ja kirsstomatitega pizzette Heinmaa Foto
Minipitsad ehk pizzette, mis on oivalised ühe-ampsu-suupisted. Maitsevad hästi nii soojalt kui ka jahtunult.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
2 dl Käesoe vesi
25 g Pärm
0.5 tl Sool
1 tl Vedel mesi
1 spl Õli
6 dl Nisujahu
KATE
150 g Sinihallitusjuust (nt Gorgonzola)
100 g Kirsstomatid
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Värske basiilik

Valmistamine

1. Vala jahu lauale või suurde kaussi ning tee keskele süvend. Sega teises kausis murendatud pärm, käesoe vesi (37 kraadi), sool ja mesi pärmi täieliku lahustumiseni. Lisa õli ja nirista segu jahusüvendisse, samal ajal näppudega segades. Sega tainas käte või köögikombainiga ühtlaseks ja sõtku niikaua, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Sõtku veel mõni minut, et tainas muutuks läikivaks. Puista kauss ja tainas üle jahuga ning kata rätiku või toidukilega. Lase soojas kohas pool tundi kerkida.

2. Kummuta kerkinud tainas jahuga üle puistatud lauale ja sõtku paar minutit.

3. Rulli õhukeseks ning vormi väikesed kettad. Aseta ahjuplaadile.

4. Murenda tainaketastele sinihallitusjuustu ja kata poolitatud või viilutatud kirsstomatitega.

5. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Maitsesta soola ja musta pipraga ning nirista peale oliiviõli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee