JõhvikatšatniFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. aprill 2015, 01:02

Jõhvikatšatni

Kogus 1 liiter

Koostisosad
200 g Jõhvikad
500 g Õunad
1 tk Suur punane sibul
1 spl Hakitud ingverijuur
1.5 dl Suhkur
50 ml Valge veini äädikas

Valmistamine

1. Koori ja haki õunad ning sibul väikesteks kuubikuteks. Pane kõik komponendid peale jõhvikate paksupõhjalisse potti. Lase keema tõusta, vähenda kuumust j

lase tunnike podiseda, aeg-ajalt liigutades. Tulemuseks peab olema veidi paksenenud ja ilma liigse vedelikuta kaste.

2. Lisa jõhvikad ja lase veel 15 minutit haududa. Tõsta tšatni puhastesse purkidesse, sule korralikult ning tõsta jahedasse ja pimedasse seisma. Serveeri koos juustu või lihaga. Ka singi või salaamilõiguga on see väga hea. Naudi ise ja kingi sõbrale!

HEA TEADA!

Lusikatäis tšatnit on hea võtta ka lihakastme või marinaadide maitsestamiseks