Eesti köök

Seafileed ürdise kohupiimatäidisega 

Pille Enden, 30. märts 2015, 02:25
Seafileed ürdise kohupiimatäidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Kreemise ürdi-küüslaugumaitselise täidisega sea lee valmib imekiiresti ja sobib nii argi- kui ka pidupäeval. Suurema sea lee võid poolitada või kolmeks lõigata, et seda oleks mugavam täita ja kiiremini küpsetada. Maitserohelist võta oma maitse järgi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Sea sisefilee
150 g Kohupiimakreem
2 spl Hakitud maitseroheline
2 tk Küüslauguküüs
100 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tee terava noaga seafilee keskele pikuti sisselõige (nii et teisest otsast jääb filee kinni) ja õgvenda seda suuremaks.

2. Hõõru kohupiimakreemi hulka hakitud maitseroheline ja purustatud küüslauk. Sega hulka riivjuust ja maitsesta soola-pipraga. Topi kreem  filee õõnsusse, kinnita lahtine ots hambatikuga.

3. Pruunista fileed pannil õlis igast küljest, maitsesta pealt soola ja pipraga ning tõsta siis ahju.

4. Küpseta 190-kraadises ahjus 15–20 minutit, olenevalt  filee paksusest. Võta ahjust, lase fooliumi all 10 minutit “puhata”, lõika viiludeks ja serveeri.