Kilutort musta leivagaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
25. märts 2015, 11:46

Kilutort musta leivaga

Sellisest tordist saab hea soolase suutäie või lausa korraliku kõhutäite. Tordi valmistamine läheb kindlasti kiiremini, kui kasutad kilu leesid, kuid igal juhul peaksid need oleme hästi laagerdunud.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 4–5 tundi külmkapis

Koostisosad
1 tk Must leib (600 g)
50 g Või
375 g Vürtsikilu
4 tk Keedetud muna
600 g Kodujuust
1.5 dl Hapukoor
1.5 dl Majonees
Hakitud till
6 tk Vutimuna (kaunistamiseks)
Maitseroheline

Valmistamine

1. Puhasta kilud ja tõsta 10–12 neist kaunistamiseks kõrvale. Ülejäänud tükelda väiksemaks.

2. Eemalda leivalt koorik ja murenda sisu. Prae leivapuru pannil võis krõbedaks.

3. Sega täidiseks 400 g kodujuustu, 1 dl hapukoort ja 1 dl majoneesi. Sega hulka hakitud munad.

4. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Raputa põhjale kolmandik leivast, lao peale pooled tükeldatud kilufieed, katteks pane pool osa kodujuustusegu. Edasi teine kiht leiba, ülejäänud kilud ja kodujuustusegu ning raputa peale leivapuru.

5. Kata vorm toidukilega ja pane vähemalt 5 tunniks või veel parem kogu ööks külma.

6. Sega ülejäänud kodujuust, hapukoor ja majonees. Kata tort seguga. Pane tort vähemalt 4–5 tunniks külmkappi.

7. Kaunista kilu leerullide ja poolitatud vutimunadega, raputa peale hakitud maitserohelist.