Kiudainerikkad toidud

Saleneja õuna-aprikoosikohupiimakook 

Lia Virkus, 23. märts 2015, 04:15
Saleneja õuna-aprikoosikohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne, ilma põhjata kohupiimakook, mida võib iga saleneja nautida ka pidupäeval. Riivitud õun teeb koogi mahlaseks ja aprikoositükid lisavad magusust.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Pakikohupiim
2 dl Tume suhkur
2 tl Vanillsuhkur
4 tk Muna
500 g Õunad
100 g Kuivatatud aprikoosid
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
65 g Manna

Valmistamine

1. Vahusta munad suhkrutega tugevaks heledaks vahuks, lisa kohupiim, manna, riivitud sidrunikoor, kooritud ja riivitud õunad ning tükeldatud aprikoosid.

2. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–40 minutit või kuni kook on kaunilt kuldpruun ja läbiküpsenud.