Kiudainerikkad toidud

Suitsukanasalat Lapi juustuga 

Lia Virkus, 23. märts 2015, 03:14
Suitsukanasalat Lapi juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kaunis salativaagen paitab maitsemeeli ja annab tervisliku sisu kogu päevale. Kui soovid toekamat salatit, lisa ka läätsi, tatart või pastat. Lao hõrgud lemmikkomponendid salatipadjale kokku ja nirista vinegrettkastmega üle.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 karp Meelepärane salatisegu
200 g Läätsed, tatar või pasta soovi korral
300 g Suitsukana
1 tk Apelsin
150 g Lapi juust
2 tk Varsseller
1 tk Pirn
Sidrunimahl
VINEGRETTKASTE
4 spl Külmpressitud oliivõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Mesi või ingverisiirup
Sool
Must pipar
KAUNISTUS
4 tk Keedetud muna

Valmistamine

1. Keeda pasta, tatar või läätsed.

2. Sega kokku kastmeained ja kalla pool kastmest keedetud pastale, tatrale või läätsedele. Lase jahtuda.

3. Pese ja kuivata salatilehed, laota vaagnale.

4. Tükelda broileriliha, varsseller, pirn, juust ja apelsin, lõigates viimasel koored noaga jämedalt maha, nii et mõru valget kesta ei jää. Pigista pirnile sidrunist mahla peale, et tükid ei tumeneks.

5. Laota salatipadjale tatar, pasta või läätsed. Seejärel selleritükid, pirn, apelsin, juust ja kana. Lõika keedetud munad sektoriteks ja lao kaunilt salatile.