Peedi-porgandikookFoto: Meeli Küttim
Kiudainerikkad toidud
9. märts 2015, 04:14

Peedi-porgandikook

Koostisosad
2 pk Juubeli tordipulber ('a 450 g)
6 pk Teraline kohupiim ('a 200 g)
1 l Maitsestamata jogurt
1 tk Peet
5 tk Porgand
1 tk Apelsin
Suhkur
Pähklid
Värsked marjad või kompotipuuviljad (soovi korral)

Valmistamine

1. Pane küpsetuspaber koogivormi põhja ja kata õhukese tordipulbrikihiga. Vala sinna peale eri värvi segud. Esimese jaoks sega pool kohupiima ja pool jogurtit blendris peediga, teine pool porgandi ja apelsiniga.

2. Vala segud vormis teineteise peale – see on ükskõik, kumb värv jääb üles või alla. Võid kahe kihi vahele visata ka marju või mingit kompotti.

3. Raputa ka tordipulbrit kihtide vahele. Kata kook pähklipuruga.

4. Küpseta 180 0C ahjus 45 minutit ja lase siis jahtuda, enne kui vormist eemaldad.