Suitsupardi-mangosalat tortiljasFoto: Meeli Küttim
Taimetoidu retseptid
9. märts 2015, 04:00

Suitsupardi-mangosalat tortiljas

Vutimunad on siin eriliselt mõnusa maitsega. Kaste on ka võtmetähendusega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
SALAT
200 g Jääsalat
200 g Kodujuust
100 g Tomatid
1 tl Palsamikreem
Sool
Must pipar
1 tk Mango
150 g Suitsutatud pardifilee
10 tk Keedetud vutimuna
Till, petersell, roheline sibul
KASTE
Till, petersell
Roheline sibul
Basiilik
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Sidrunimahl

Valmistamine

1. Lõika mango peenteks ribadeks (kõik, mis üle jääb, pane blendrisse ja naudi smuutina).

2. Pane kõik kastmekomponendid blendrisse ja surista 2 minutit. See kaste sobib igale poole ja seisab ka külmkapis kaua, lausa kuu aega või kauemgi – õli jääb pinnale. Enne kasutamist sega või loksuta.

3. Lase tortiljad kuivalt kas pliidiraua pealt või pannilt üle: 10 sekundit ühelt poolt, 10 sekundit teiselt poolt.

4. Lõika salatiained parajateks tükkideks ja sega salatiks. Pane pruunide küpsetuslaikudega tortilja taldrikule, murra pooleks kokku, ava uuesti ja täida pool tortiljat salatiga.

5. Serveerides keera teine tortiljapool salatile peale. Söö kohe