Sibulamoosiga maksFoto: Haide Rannakivi
Nädala kook
9. märts 2015, 05:20

Sibulamoosiga maks

Koostisosad
Maitseroheline
Veisemaks
SIBULAMOOS
600 g Viilutatud sibulad
3 spl Suhkur
2 spl Õli
0.5 dl Palsamiäädikas
0.5 dl Punane vein
1 tk Loorberileht
Sool
Must pipar
Kaneel, aniis või nelk (maitseks)

Valmistamine

1. Sega paksupõhjalises potis õli, sibulaviilud ja suhkur. Hauta tasasel tulel 15 minutit, kuni sibul pehmeneb. Lisa palsamiäädikas, vein, sool ja loorberileht ning hauta nõrgal tulel nii kaua, et sibul on pehme ja vedelik aurustunud. Selleks kulub umbes 1 tund. Maitseks võid lisada kaneeli, aniisi või nelki.

2. Lõika maks viiludeks ning prae õrnalt mõlemalt poolt, lisades alguses pipart ning praadimise lõpus soola. Maks võiks jääda keskelt õrnalt roosa. Aseta maks taldrikule ning kata sibulamoosi ja maitserohelisega.