Eestimeelne kama-tiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
16. märts 2015, 03:52

Eestimeelne kama-tiramisu

Kama-kohupiimakreemiga biskviitpõhjal tiramisutort maitseb hõrk ja hea. Tee tort kindlasti valmis eelmisel päeval, et see jõuaks korralikult maitsestuda. Kõige parem on tort isetehtud biskviidiga, aga kiirel puhul sobib ka poebiskviit.

Koostisosad
400 g Kohupiimapasta
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
3 spl Kamajahu
4 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Biskviitpõhi (ümmargune)
IMMUTAMISEKS
3 spl Vana Tallinna liköör
Astelpajumarjad (vahele) soovi korral
1.5 dl Kange must kohv
PEALE
Mõru kakaopulber
Astelpajumarjad soovi korral

Valmistamine

1. Vahusta koor. Sega hulka kohupiimapasta, suhkrud ja kama.

2. Sega külm kohv ja liköör.

3. Lõika biskviit pooleks ja tõsta alumine pool alusele. Immuta kohvi-likööriseguga ja määri peale pool kohupiimavahust.

4. Tõsta peale teine biskviidipool, immuta taas ja kata ülejäänud kohupiimavahuga. Soovi korral pane kihtide vahele ka marju.

5. Hoia torti 6 tundi kuni üle öö külmas.

6. Serveerides sõelu peale ohtralt kakaopulbrit ja kaunista soovi korral marjadega.