Gruusia köök

Šampinjoni-juustutäidisega lavašipirukas 

Lia Virkus, 26. veebruar 2015, 05:37
Šampinjoni-juustutäidisega lavašipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Maitsev soe gruusiapärane hommikusöök. Selline pannipirukas sobib hästi ka õhtul külla tulevatele sõpradele maiustamiseks. Kui Gruusia juustusid turult parasjagu ei leia, kasuta mozzarellat. Tulemus küll päris sama ehe ei saa, aga maitseb sellegipoolest hea.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk Õhuke lavašš
300 g Tumedad šampinjonid
200 g Brõnsa või sulguni (või mozzarella)
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud koriander
2 spl Värskelt hakitud münt või estragon
4 spl Oliivõli (külmpress) praadimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori ja viiluta sibulad, 3 küüslauguküünt ja seened, kuumuta pannil õlis. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka hakitud koriander. Lase jahtuda.

2. Riivi juust, tõsta paar supilusikatäit kõrvale ja sega ülejäänu seentega.

3. Voldi lavašš lahti ja lõika laiuti 4 ribaks, laota täidis ribade keskele, nii et need jäävad ülevalt ja alt tühjaks. Tõsta mõlemad tühjad pooled täidise peale, nii et kogu täidis on kaetud. Vaata, et täidist äärtest välja ei pressiks.

4. Prae lavašipirukad ükshaaval kuumal pannil õlis mõlemalt poolt krõbedaks.

5. Sega kokku kõrvale pandud riivjuust, pressitud küüslauguküüs ja hakitud münt, puista segu küpsenud pirukale, keera pliit välja ja kata pann pealt kaanega, lase juustul sulada. Tõsta hetkeks lõikelauale jahtuma ja lõika ribadeks. Naudi soojalt.