Šampinjoni-juustutäidisega lavašipirukas
Kogus: kuuele
Koostisosad
1 tk Õhuke lavašš
300 g Tumedad šampinjonid
200 g Brõnsa või sulguni (või mozzarella)
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud koriander
2 spl Värskelt hakitud münt või estragon
4 spl Oliivõli (külmpress) praadimiseks
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Koori ja viiluta sibulad, 3 küüslauguküünt ja seened, kuumuta pannil õlis. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka hakitud koriander. Lase jahtuda.
2. Riivi juust, tõsta paar supilusikatäit kõrvale ja sega ülejäänu seentega.
3. Voldi lavašš lahti ja lõika laiuti 4 ribaks, laota täidis ribade keskele, nii et need jäävad ülevalt ja alt tühjaks. Tõsta mõlemad tühjad pooled täidise peale, nii et kogu täidis on kaetud. Vaata, et täidist äärtest välja ei pressiks.
4. Prae lavašipirukad ükshaaval kuumal pannil õlis mõlemalt poolt krõbedaks.
5. Sega kokku kõrvale pandud riivjuust, pressitud küüslauguküüs ja hakitud münt, puista segu küpsenud pirukale, keera pliit välja ja kata pann pealt kaanega, lase juustul sulada. Tõsta hetkeks lõikelauale jahtuma ja lõika ribadeks. Naudi soojalt.
Kommentaarid (0)